VBI-aspirantenteam naar NK-finale

Op zaterdag 7 okrober wist het aspirantenteam van Damvereniging VBI zich met gemak te plaatsen voor de finale van Nederland op 2 december. Het viertal uit Lingewaard (Willem Hoek en Bas van Engelen uit Huissen, Dirk Joosten uit Gendt en Joppe Lemmen uit Bemmel) bleek te sterk voor de concurrentie.

061007aspirantenteam.gifIn de eerste ronde werd de organiserende club Rijnsburg met 5-3 verslagen. De tweede ronde werd Purmerend met 7-1 opzij gezet. De derde ronde moest het sterke team van Lunteren de VBI aspirantendadendrang ontgelden en was de uitslag 6-2. In de vijfde ronde (vierde ronde vrij) moest SNA uit Heerhugowaard het onderspit delven met 5-3.
Alleen Joppe Lemmen tegen de sterke Frerik Andriessen van RDC en Dirk Joosten tegen de sterke Richard Bosch van SNA verloren een keer, maar dit werd door het team makkelijk opgevangendoor twee andere partijen te winnen.
Topscorer werd Bas van Engelen met 8 uit 4, Willem Hoek behaalde 6 uit 4, Dirk Joosten 5 uit 4 en Joppe Lemmen 4 uit 4. De eindstand werd: 1. Damvereniging VBI met 8 uit 4, 2. DES Lunteren met 5 uit 4, 3 RDC uit Rijnsburg met 3 uit 4 en 18 bordpunten, 4. SNA uit Heerhugowaard met 3 uit 4 en 15 bordpunten en 5 DC Purmerend met 1 uit 4.