Luka Wissink wint jeugdtoernooi in Culemborg

Sterk optreden van Huissense jeugdspeler

door Leen de Rooij 

Liefst 13 spelers uit Huissen namen deel aan het jubileumtoernooi van damclub Meurs Denk en Zet uit Culemborg. Enkele deelnemers hadden ongelukkig geloot en speelden in een te sterke groep. Zo werd de welp Quint van Onna ingedeeld in de sterkste groep pupillen en aspiranten. Een paar keer was hij dicht bij een puntendeling. Zo had hij de kampioen een punt kunnen afsnoepen en wist hij het ook zijn clubgenoot Pepijn van den Brink erg lastig te maken. Ook Noortje van den Brink en Lisa Aleven hadden ongelukkig geloot, al maakte Noortje een uitstekende indruk door 5 punten uit 7 wedstrijden te scoren. Joep van Geelen had het ook niet getroffen met zijn groepsindeling. Pas op het eind won zijn spel aan zelfvertrouwen en wist hij de laatste plaats te ontlopen. Hetzelfde gold voor Nicole Muller. Zij haalde drie punten en eindigde daardoor niet onderaan. Daymian van Sommeren begon zwak, herstelde zich goed, maar eindigde uiteindelijk in de middenmoot.

Luka Wissink liet zien dat hij grote vooruitgang heeft geboekt. De laatste tijd presteerde hij  goed op de clubavond van VBI, maar ook nu liet hij zien dat hij in uitstekende vorm is. Hij boekte in zijn groep vijf overwinningen op rij, verloor een wedstrijd, maar maakte het in de laatste ronde fraai af. Luka werd met voorsprong eerste in zijn groep. In diezelfde groep deed ook Willemijn Derksen het goed. Met 9 punten eindigde zij op een gedeelde derde plaats, waarna ze de barrage won. Ook Gérard Straatman en Sil Spieard wisten na een barrage de derde prijs in de wacht te spelen.

Veel indruk maakte de tweede prijs van Pepijn van den Brink in de hoogste groep. Een misrekening maakte dat hij een belangrijke partij verloor, maar verder deed hij het foutloos en won hij in grootse stijl zijn resterende partijen.