Martijn de Leeuw aan kop; Thijs van den Broek achtervolger

door Leen de Rooij

Martijn de Leeuw boekte een belangrijke overwinning op Ritchie Wijnker. Ritchie liet zich opsluiten aan zijn lange vleugel. Martijn wilde de stand forceren, maar merkte op het laatste moment dat zwart zijn plan kon weerleggen. Nu kwam er een ingewikkelde stand op het bord, waar Martijn zelf weinig vertrouwen in had. Hij kon een krachtige aanval op rechts openen die uiteindelijk in een verdiende overwinning resulteerde. Ritchie kon nog wel doorbreken naar dam, maar Martijn wikkelde af naar een gewonnen vier-om-een eindspel.
070504tafeltennis.gif
Martijn van IJzendoorn haalde al vroeg een dam in zijn partij tegen Rutger Oskam. Hij hield er schijfwinst aan over en speelde de partij krachtig verder. Met een leuke drieslag maakte hij een einde aan de strijd.
Thijs van den Broek speelde een sterke partij tegen Marc den Hartog, maar Marc maakte het hem niet al te moeilijk. Een ongunstige binding op de velden 22 en 24 werd door Thijs gemakkelijk uitgebuit.
Dramatisch waren de gebeurtenissen op het bord van Lotte Aleven. Zij speelde een goede klassieke partij tegen Jannes Kromhout. Lotte had veel tempi achter de hand. Op het moment dat Jannes in de fout ging, zag Lotte de winnende combinatie, maar ze speelde de goede schijf de verkeerde richting uit en in plaats van de winst te incasseren, moest ze in schijf- en partijverlies berusten.
Bij Bert Aalberts en Kaspar Heijnen verdwenen er in vlot tempo veel schijven van het bord. Beide spelers leken vrede te hebben met een gelijkwaardige remise.
070504lunch.gif Karlijn Overes en Joris Ketelaars speelden een rustige klassieke partij, totdat Joris een verkeerde combinatie nam. Karlijn won een schijf, maar op haar beurt bouwde ze de stand verkeerd op en moest ze haar toevlucht nemen tot een combinatie die niet meer dan remise opleverde.
Thijs Alderliesten en Anna Kosters maakten elkaar het leven niet echt moeilijk. Toen Anna vrijwillig de rand opzocht, kreeg Thijs een gemakkelijker te hanteren stand. Hij zag een winnende doorbraakcombinatie over het hoofd. In het verre middenspel moest Thijs zijn tegenstander loslaten. Even leek Anna voordeel te krijgen, maar de remise was toch helemaal gelijkwaardig.
Ook in de partij tussen Arwin Lammers en Thijs Wisse was er geen spektakel te zien. Thijs accepteerde een binding op de velden 22 en 24, maar kwam later toch enigszins in het voordeel. Hij wist er niet van te profiteren, want de remise was gelijkwaardig.
Gilles Yeung speelde een uitstekende partij tegen Wopke de Vries. Hij kreeg een krachtige aanval, maar koos zijn toevlucht tot een dure doorbraak. Die was te duur, want Wopke had aan beide kanten een vangstelling gereed staan. Op zijn beurt kwam Wopke gewonnen te staan, maar hij liet zijn tegenstander met remise ontsnappen.