Onnodig verlies Damvereniging VBI 2

Het tweede team van damvereniging Huissen is tegen een onnodige nederlaag aangelopen. Het sterke Huizum uit Leeuwarden kwam als overwinnaar uit de strijd.

Henny van Aalten en Marcel Janssen kwamen beiden tot een terechte puntendeling. Dirk Joosten speelde ̩̩n van zijn mindere wedstrijden, Dirk nam te veel risico en werd totaal overlopen. Jo Weijman had de pech tegen de zeer sterke van der Pal aan te moeten treden. Jo vocht voor wat hij waard was, maar kwam toch tekort. Geert Berends kreeg onvoldoende voordeel en moest tevreden zijn met een punt. De tussenstand kwam hiermee op 3 Р7.

Theo Berends en Willem Hoek brachten de Huissenaren weer op gelijke hoogte. Beiden wonnen door een leuke slagzet. De partij van Emiel Leijser werd uiteindelijk cruciaal. Emiel verzuimde een winnende damcombinatie te nemen en moest vanwege een zwakke lange vleugel zelfs beide punten inleveren. Rob Schrooten speelde een sterke aanvalspartij, die hij niet in winst kon omzetten. Uiteindelijk werd het nog een benauwde remise. Arno Arends speelde keurig remise tegen de sterke Schotanus.
De eindstand werd op 9 – 11 bepaald. De komende wedstrijden zullen er wel punten gepakt moeten worden, het verschil in de stand tussen de nummer 3 en de nummer 10 is slechts 2 punten. Ongekend spannend dus.