Onnodige nederlaag Heijting Huissen 2

door Joop Hendriksen

Heijting Huissen 2 heeft de verrassende overwinning op Lunteren geen vervolg kunnen geven. Tegen Constant Charlois uit Rotterdam werd het een 12 – 8 nederlaag.

Dat dammen niet altijd een remisespel is bewezen de spelers van CCR en Heijting Huissen 2.

Maar liefst 8 overwinningen vielen er te noteren. Helaas nam Heijting Huissen 2 er maar 3 voor zijn rekening.

De wedstrijd begon prima, Rob Schrooten speelde een prima aanvalspartij. Hij hoefde hierbij niet tot het uiterste te gaan, omdat de mobiele telefoon van zijn tegenstander Jharap afging. De arbiter was onverbiddelijk.

Henk Kemperman speelde een prima partij en leek op de winst af te stevenen. Een verrassend offer leverde zijn tegenstander Tholel nog net remise op.

Remco Vredenberg beging in het middenspel een positionele blunder. Zijn tegenstander Jagram profiteerde hier optimaal van.

Coen Donders heeft in zijn eerste jaar als seniorspeler zijn waarde voor het team opnieuw bewezen. Na winst in de vorige ronde behaalde hij nu een voordelige remise tegen de sterkste Rotterdammer, Ben Smeenk.

Na een 4 – 4 tussenstand ging het snel bergafwaarts. Jo ten Westeneind had zijn schijven niet goed verdeeld. Ruud van Drunen brak door op de lange vleugel en pakte de overwinning.

Jan Linssen speelde een moeilijke klassieke partij. Jan haalde zijn 50 zetten niet en kon zijn tegenstander Yoney de hand schudden.

Arno Arends en Martijn Visser zullen zelden een partij verliezen. Helaas werden beiden op een nul getrakteerd. Arno maakte in het late middenspel een misrekening. Tegenstander Balkaran maakte het bekwaam af. Martijn nam te veel risico, de sterke Riesenkamp wist hier wel raad mee. Tussenstand 12 – 4.

De eindsprint was voor de Huissenaren, Jo Weijman had zijn tegenstander Bhajan de hele partij onder druk. Dat leverde een prima overwinning op.

Leen de Rooij zorgde voor de 12 – 8 eindstand. Hij is in goede vorm en won in een uitstekende partij tegen de sterke Soumah.