Pepijn van den Brink opnieuw sneldamkampioen

Op zaterdag 1 februari hebben de aspiranten, pupillen en welpen van Damvereniging VBI zich flink laten gelden bij het sneldamkampioenschap van District Zuid van de Gelderse dambond.

Het ging in de eerste plaats om plaatsing voor het sneldamkampioenschap van Gelderland. Bij de aspiranten waren Bas van Engelen en Dirk Joosten al geplaatst, maar omdat Dirk zich niet tijdig had ingeschreven, moest hij zich opnieuw plaatsen via het district. Dit bleek geen probleem: hij werd gedeeld eerste en moest de titel aan zijn concurrent uit Culemborg laten na maar liefst zeven barrages. Richard Kempen deed voor het eerst mee bij de aspiranten en deed het met een zesde plaats heel verdienstelijk.
Bij de pupillen had ook Pepijn van den Brink vergeten zich tijdig op te geven en moest ook hij zich opnieuw plaatsen via het district. Pepijn bleek veel te strek en werd afgetekend eerste met veertien punten uit zeven wedstrijden.
De andere vier deelnemers van Damvereniging VBI deden voor de eerste keer mee bij de pupillen. Sem Derksen werd met vier punten vijftiende en Guido Janssen met zes punten gedeeld tiende. Sil Spieard en Lisa Aleven speelden mee voor de bekers, Sil werd met negen punten vierde en Lisa met tien punten derde. Daarmee zijn ook Lisa en Sil geplaatst voor het kampioenschap van Gelderland.
Bij de welpen plaatsten alle vijf VBI-deelnemers. Michelle Kway en Todor Wissink werden met zeven punten gedeeld zesde, Tessa Aleven en Daymian van Sommeren werden met acht punten gedeeld vierde en Luka Wissink werd met tien punten tweede.

Negen van de twaalf deelnemers van Damvereniging VBI plaatsten zich voor de finale van Gelderland, één werd kampioen, twee behaalden de tweede plaats één werd derde. Al met al een uitstekend resultaat en met de reeds geplaatste Bas van Engelen erbij is Damverenging VBI op 29 maart met tien spelers vertegenwoordigd in de finale sneldamkampioenschap van Gelderland.