Pupillenteam VBI mist finaleplaats

Vooraf werd in Huissen verondersteld dat het pupillenteam van Damvereniging VBI zich zou moeten kunnen plaatsen voor de Nederlandse finale voor teams. Achteraf had dit ook gemoeten, maar het zou anders lopen. De reis naar het Drentse Hijken gooide roet in het eten.

Teamleider Paul Visser vergiste zich in de juiste afslag en het kostte daarna te veel tijd, ook al door de slechte weersomstandigheden, om weer op de juiste route te komen. De VBI-pupillen  verschenen te laat voor de eerste ronde, waardoor de wedstrijd tegen De Oldehove uit Leeuwarden reglementair met 8-0 verloren ging.

061007pupillenteam.gifEen flinke domper, maar het team liet zich niet uit het veld slaan. De route naar de finale was moeilijk, maar te doen. Tegen het sterke Het Noorden uit Groningen werd meteen orde op zaken gesteld. Wout Aleven, Lotte Aleven, Richard Kempen en Elle Straatman wonnen alle vier hun partij. In de derde ronde leek het favoriete Hijken DTC ook naar een nederlaag gespeeld te worden. Invalster Elle won opnieuw en Richard speelde remise. Wout en Lotte leken beiden in elk geval goed voor remise. Onder tijdsdruk gingen beiden echter in de fout en werd de wedstrijd toch nog verloren.

Na flink rekenen bleek plaatsing nog steeds mogelijk. Er moest gewonnen worden van het verrassen goed voor de dag komende Heteren in de vierde ronde (dat lukte: het werd 5-3 voor de Huissenaren) en er moest met 8-0 gewonnen worden van Hijken DTC2. Ook dat lukte, maar helaas gebeurde ook het onverwachte: Heteren won van het ongeslagen eerste team van Hijken DTC en plaatste zich daardoor alsnog, samen met de Hijkenaren.

De teleurstelling was groot, omdat het duidelijk was dat de Huissenaren sterk genoeg waren voor de finale. De teamleider overweegt de aanschaf van een routeplanner voor in de auto, maar vroeger van huis gaan is een goedkopere oplossing…