Ruime nederlaag voor Damvereniging VBI 2

partijanimaties partijanimaties
partijnotaties partijnotaties

In de tweede ronde leed het tweede team van damvereniging VBI een forse nederlaag tegen titelkandidaat DC Dordrecht. Het werd uiteindelijk 15-5.

Aan enkele borden ging het al snel mis. Henk Kemperman zag een damcombinatie over het hoofd en kon tegenstander Rob van Eijk snel de hand schudden. Willlem Hoek speelde een iets te moeilijke partij tegen de ervaren Ton van Bokhoven. In het middenspel werden de problemen voor Willem te groot en ook hier werd een damcombinatie het einde van de partij.
In de partij tussen Theo Willemsen en Fred Roedolph was er niet veel aan de hand tot ook hier de huissenaar in een slagzet liep. Theo kon direct opgeven. Geert Berends duwde problemist Arie van der Stoep van het bord en bracht de stand op 6-2. Dirk Joosten had het betere van het spel tegen Jelle Groeneveld. Dirk dacht de partij met een slagzet uit te maken, maar had de overgebleven stand niet goed doorgerekend en kon ook opgeven.
Rob Schrooten kon geen potten breken tegen Fons Huijbrechts. In een klassieke stand had Rob veel temponadeel. Zijn tegenstander speelde in de eindfase uitstekend en gaf Rob geen enkele kans. Coen Donders is in blakende vorm en speelde uitstekend tegen voormailig NK-finalist Anton Kosior. In een 4 om 2 eindspel leek Coen de buit binnen te halen, maar helaas lukte hem dit net niet.
Jeugdspeler Bas van Engelen had in Hans Giphart ook een ervaren tegenstander. Tot het middenspel kon Bas het uitstekend bijbenen, een positionele blunder kostte hem helaas de partij. Jo Weijman speelde tegen Martin van Dijk uitstekend en de winst leek voor het oprapen. Vlak voor de tijdnoodfase koos Jo echter het verkeerde plan waardoor de partij nog verrassend remise werd.
Ook Arno Arends had winstkansen tegen Randy Horne. Op de 62ste zet miste Arno de winst, zodat zijn tegenstander tevreden was met het punt. De eindstand 15-5 was duidelijk doch ietwat geflatteerd. Winst voor de Huissenaren heeft er zeker niet ingezeten. Over twee weken is EAD Asten de volgende tegenstander in ‘t Koelhuis en dan zijn er weer volop winstmogelijkheden.