Scouting Dannenburcht Huissen verzorgt gezellige avond

Vrijdagavond verzorgde scouting Huissen een gezellige avond voor de deelnemers aan het NK pupillen 2007, aangevuld met wat jeugdleden van Damvereniging VBI. Halve finalist (hij miste deze finale op een haar na) Pepijn van de Brink doet verslag. Jammer genoeg zijn er geen bruikbare foto’s. Vandaar twee foto’s van de auteur aan het werk.

070505pepijn.gif We begonnen om 19.00 met een soort van balspel. In het midden stond de leider met een bal. Hij gooide op iemand die hem moest vangen anders was je af. Om het moeilijk te maken moest degene die naast hem stond de hand opsteken die het dichtste bij de persoon die hem moest vangen. Opeens waren er nog twee over en dan werkt het spel natuurlijk niet. Dus moesten ze met de ruggen tegen elkaar en daarna vijf stappen naar achter en zo lang mogelijk `kiwi` zeggen. Daarna gingen we het hoogtepunt van deze avond spelen Levend Stratego.

In dit spel moesten de Fransen het opnemen tegen de Nederlanders. Je doel is natuurlijk de vlag van je tegenstander te veroveren, maar dat kan alleen de bom doen. Zo had je dus verschillende rangen. De vlag kan alleen gedood worden door de bom. De bom kan alleen worden door een soldaat. De soldaat kan worden gedood door de sergeant majoor … en de generaal. De generaal kon bijna elke persoon doden behalve de bom en vlag. Als de bom de generaal aantikt, gebeurt er niks en kunnen ze gewoon doorlopen. Maar tikt de generaal de vlag, is hij zijn kaartje kwijt en moet er een nieuwe gaan halen. Maar dan weet dit team wel wie de vlag heeft en kan de bom roepen om de vlag te doden.
Zo ging dus de eerste pot. Lisa en ik hadden een goede tactiek. Ik was de generaal en zij was de bom. Ik tikte iedereen aan en als de ik de vlag tikte en ik was dood, kon zij de vlag tikken en hebben we gewonnen.
070505pepijn2.gif Richard was slim bezig om tegen een Fransman te zeggen dat hij ook een Fransman was in plaats van een Nederlander. Zo kwam hij erachter dat Martijn van IJzendoorn de Franse vlag had. Dus riepen wij Joris, die een bom was, en zo won de Nederlanders de eerste ronde.
We gingen naar het andere team om te zeggen dat we hebben gewonnen. Maar niet elke Fransman was bij de basis. Op dat moment was het 20.00 uur, twee minuten stilte dus. Niet iedereen was stil. Ze zaten te giebelen. Ik vind dit dus respectloos. Wel vond ik mooi dat Jannes die twee minuten helemaal stil was terwijl hij normaal wel wat drukker is. Bij deze Jannes: petje af.
De tweede ronde ging in. Lisa was voor Nederland de vlag en verstopte zich goed in een tunnel waar Dirk van IJzendoorn haar vond, maar hij was geen bom. Dus Lisa vluchtte snel naar een ander verstopplaats. Niemand wist waar ze was, zelfs de Nederlanders wisten het niet. Toen dacht ik dat ik Lisa zag en riep zachtjes haar naam en dat ik het was. Toen hoorde ik haar stem en ging kijken waar ze was.
Intussen hadden de Nederlanders elke Fransman al een keer getikt. En niemand was de vlag. Om negen uur was het stoppen en iedereen moest bijkomen. Toen lieten we zien wie de vlag was. Wout had de Franse vlag en had ook nog een generaal, een bom en een soldaat zodat hij onverslaanbaar was. Dus wonnen de Nederlanders weer. 

Je kunt er een boek over schrijven hoe leuk het was.