Topprestatie van jonge damster Lisa Aleven

door Jo Weijman

Zaterdag 31 maart werd de halve finale van Nederland dammen voor meisjespupillen te Wageningen gespeeld. Er ware twee groepen, waarvan zich de eerste zes plaatsten voor de finale meisjespupillen van Nederland.

070331lisahfwelpen.jpgLisa Aleven deed als welp mee met de hogere leeftijdsklasse om een goede training te hebben voor het kampioenschap van Nederland in haar eigen leeftijdsklasse. Lisa werd met 10 punten uit zeven wedstrijden gedeelde tweede in groep 2 en na barrage met Charlotte Kuilder uit Westerhaar derde. Dit betekent dat zij als welp al volwaardig meekan met de meisjespupillentop van Nederland. Zij treedt daarmee in de voetsporen van haar oudere zus Lotte, die de huidige meisjespupillenkampioen van Nederland is en die daardoor automatisch geplaatst is voor de finale. Lisa mag door deze prestaties meedoen met zowel de welpen- als de pupillenfinale. Deze worden echter op de zelfde dag gehouden, zodat zij een keuze moet maken. Zij is een sterke kandidate voor eremetaal bij de welpen en kiest dus voor die finale.

Groep 1 werd gewonnen door Karlijn Overes uit Hoogblokland met 14 punten uit zeven wedstrijden en groep 2 werd gewonnen door Anna Kosters uit Wirdum met 12 punten uit zeven wedstrijden.

De andere Huissense meisjes haalden de finale niet. Wencke Standhardt werd in groep 1 gedeelde tiende met 6 punten uit zeven wedstrijden, Noortje van de Brink werd dertiende in groep 2 met 5 punten en Willemijn Derksen werd vijftiende in groep 1.