Tweede team laat zich de kaas van het brood eten

door Emiel Leijser

Na drie uur spelen leek er geen vuiltje aan de lucht voor Damvereniging VBI 2. Ongeveer vijf partijen die gelijkwaardig verliepen en vijf partijen met een licht voordeel aan Huissense zijde. Circa een uur later trokken de eerste donkeren wolken zich samen en dat leidde ertoe dat de reserves uiteindelijk genoegen moesten nemen met de kleinste nederlaag.

Captain Emiel Leijser kon geen voordeel halen tegen Van Bokhoven en beruste in een remise na iets meer dan de 40 benodigde zetten. Geert Berends speelde snel en creatief, maar hij kon zijn voordeel niet in winst omzetten. Remco Vredenberg had een stand als een huis, maar ook hij kwam niet verder dan een punt. Theo Berends speelde oersterk tegen de vooraf gevreesde Van Eijk en kwam zelfs tot schijfwinst. Ook dit bleek onvoldoende voor de winst. Flinke stegenslag was dat Marcel Janssen niet in zijn spel kwam. Met een verrassende zet van tegenstander Knoops werd Marcel verhinderd tot een achterloop. Janssen kon vervolgens met een schijf meer opgeven.

Invaller Jan van Loenen die al weer voor de vijfde keer inviel dit seizoen speelde degelijk en deed was hij moest doen; een gelijkwaardige remise tegen Job Arts. Rob Schrooten speelde fraai en had een volle schijf meer. Door een verassende wending kreeg hij een tweede schijf cadeau, maar omdat in het eindspel zijn schijven te verdeeld stonden nam hij genoegen met een punt.

Willem Hoek had een mooie klassieke partij, maar de geroutineerde Kosior beheerste de stand net iets beter en Willem leed zijn tweede nederlaag dit seizoen. Ralf Veenings had de gehele partij wel iets voordeel, maar zijn tegenstander gaf de punten cadeau door een grove blunder. Dirk Joosten prutste zijn op basis van de gehele partij verdiende punt in een gek eindspel bij elkaar. De eindstand kwam daarmee op 9-11 in het voordeel van de Dordtenaren.

Omdat de concurrenten Lent, Micone en Harderwijk ook punten morsten kan DV VBI 2 de gevreesde nacompetitie wedstrijd nog ontwijken door de laatste wedstrijd tegen Harderwijk te winnen.