Tweede team van Damvereniging VBI wint nipt

In de achtste ronde van de Nationale Competitie won het tweede team van Bennekom met 9-11.

Partijnotaties Partijnotaties
Partijaninmaties Partijaninmaties

door Jo Weijman

Zaterdag 13 januari speelde het tweede team van Damvereniging VBI uit bij hekkensluiter Bennekom en kwam zeer goed weg. Er werd maar net gewonnen: 9-11.

Het begon goed voor de Huissense reserves door een snelle winst van Henk Kemperman aan bord twee op weerman Harry Otten. Theo Willemsen aan bord vier speelde een degelijke remise tegen Gerrit Stunnenberg.
Vervolgens ging het mis bij Rob Schrooten aan bord zeven, hij gaf zij tegenstander Johan de Haas teveel belangrijke velden en dat werd hem fataal. Remco Vredenberg bracht de stand weer in het voordeel van VBI 2 door een nette winst aan bord tien op Gerrit Alink, hoewel de partij ook remise had kunnen worden. Maar mag het Remco ook eens mee zitten?
Ook Coen Donders, aan bord negen tegen Frans Lamers, had niet te klagen, hoewel zijn partij toch nog eenvoudig remise werd. De volgende speler die goed weg kwam was Arno Arends aan bord één tegen de sterke Coen Bommel. Lang zag het er naar uit dat Arno zou verliezen, maar stug volhouden leverde hem en het team een punt op.
Bas van Engelen, aan bord vijf, liet zijn tegenstander Nico Valkenburg uit een korte vleugelopsluiting ontsnappen en moest heel hard vechten om de veilige remise haven te bereiken. Emiel leijser speelde aan bord drie tegen Chris Verstegen en had de hele wedstrijd duidelijk voordeel, echter te weinig voor winst en moest met remise genoegen nemen.
Jo Weijman speelde aan bord negen de meisjes juniorkampioen van Nederland een omsingeling partij, waarin hij grote risico’s nam. Zijn moed werd beloond door eerst een schijf te winnen en vervolgens een overmachtseindspel te bereiken. Na vijf en een half uur spelen stelde hij de overwinning veilig. Tenslotten verloor Willem Hoek aan bord acht van Hans Robben door op het beslissende moment, in een remise positie, te snel te spelen.

Hiermee kwam de eindstand van 9-11 in het voordeel van het tweede team van Damvereniging VBI op het wedstrijdformulier. De Huissense reserves blijven meedoen om het kampioenschap en promotieplaatsen van de eerste klasse C.