Tweede team wint derde wedstrijd op rij

door Emiel Leijser

Na een dramatische seizoenstart lijkt de motor bij de reserves van DV VBI nu goed op toeren te komen. De thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Gooi & Eemland werd met 13-7 gewonnen.

Het verschil werd gemaakt door de invallers. De twee invallers aan Huissense  zijde haalden samen drie punten: Jan van Loenen combineerde tegen Hanssens tot winst na een matige opening, terwijl de andere invaller Arno Arends een voordelige remise tegen Van der Laan haalde. De twee invallers aan Gooische kant Kinkelenberg en Benning gingen daarentegen met lege handen naar huis tegen respectievelijk Rob Schrooten en Emiel Leijser.

Marcel Janssen bereikte tegen Beking geen voordeel, waardoor na de 41ste zet werd besloten tot een puntendeling. Dirk Joosten speelde goed tegen MF Van Dusseldorp en haalde zonder problemen  remise. Toch werd het nog even spannend doordat Remco Vredenberg tegen dammeester Bor onderuit ging in een klassieke stand. Verder verloor Fred de Koning een schijf. Door het vele ruilen van tegenstander Martens werd de stand echter te dun en haalde Fred geforceerd toch nog zijn punt.
Dit was tegenovergesteld het geval bij Theo Berends: hij won een schijf maar wist dit tegen van Amersfoort  net niet in winst om te zetten. Uiteindelijk werd het nog een ruime score, omdat de tegenstander van Geert Berends, Vogelenzang de Jong, na een deel van de partij onder druk te hebben gestaan, blunderde en beide punten in Huissen hield.

Eindscore werd daarmee 13-7, waarmee DV VBI 2 twee plaatsen op de ranglijst stijgt en de 7e plaats bestijgt. Hiermee is weer een stap vooruit is gezet naar klassebehoud en het gevaar van directe degradatie (plaats 11 en 12) is afgewend. Omdat het verschil tussen de nummer 4 en de nummer 10 slechts drie punten is, beloven de drie resterende wedstrijd flinke spanning op te leveren. Nummers 9 en 10 spelen een nacompetiewedstrijd tegen degradatie.