Tweede team wint van PSV

In de zesde ronde won het tweede team thuis van PSV: 11-9.

Notaties Notaties
Animaties Animaties

Damvereniging VBI 2 wint van PSV

De wedstrijd van Damvereniging VBI 2 tegen PSV dammen werd met spanning tegemoet gezien. De Eindhovenaren stonden een punt hoger op de ranglijst en gelden als een sterke ploeg.
In het begin leek het mis te gaan. Coen Donders ging in een onmogelijke tijdnood onderuit tegen de ervaren Carlo Nas. Ook de tweede uitslag was voor de Brabanders toen junior Bas van Engelen na zwak positiespel de punten aan zijn tegenstander moest laten.
071124tweedeteam.gif Het herstel begon doordat twee andere junioren, Dirk Joosten en Joppe Lemmen met winstpartijen de stand weer rechttrokken. Rob Schrooten zette vervolgens zijn team voor het eerst op winst. Geert Berends kwam een gelijkwaardige remise overeen met Pieter Wijn, die in een ver verleden enige tijd deel uitmaakte van de Huissense hoofdmacht.
In de volgende partij was het weer raak. Arno Arends die vaak moeilijk tot winst komt wist zijn tegenstander te overmeesteren. Dat uiteindelijk de tijdoverschrijding de doorslag gaf maakte weinig uit. Henk Kemperman, die anders als een der eersten zijn partij beëindigt speelde rustig en weloverwogen tegen de veel sterker geachte Fred Passchier. In een moeilijke stand wist hij de remise binnen te loodsen.
Toen ook Henny van Aalten remise liet aantekenen was de winst van de wedstrijd binnen. Tot slot was het jammer voor Theo Willemsen dat hij door tijdsoverschrijding de laatste partij van de dag verloor. Met de 11-9 zege bezetten de Huissenaren nu de vierde plaats op de ranglijst in de eerste klasse C van de KNDB.