VBI-jeugd presteert uitstekend

De afgelopen weken hebben diverse jeugdspelers van Damvereniging VBI goede resultaten geboekt. Mooie prestaties leverden Lotte Aleven en Daymian van Sommeren. Op de laatste jeugddamdag van het seizoen vielen diverse jeugdspelers in de prijzen.

Lotte Aleven
Lotte Aleven verdedigt dit jaar haar nationale titel bij de pupillen meisjes. Om ervaring op te doen speelde ze ook mee in de halve finale bij de aspiranten meisjes. Daarin deed ze het uitstekend: ze eindigde met twee andere meisjes op de eerste plaats. Omdat maar twee meisjes door konden naar de finale, moest er een barrage gespeeld worden. Die barrage wist Lotte knap te winnen en aldus plaatste ze zich voor een tweede NK finale.

Daymian van Sommeren
Daymian van Sommeren heeft zich als enige welp van Damvereniging VBI geplaatst voor de finale van Nederland. In de halve finale in het Drentse Hijken haalde hij een vijfde plaats, net genoeg voor plaatsing. Er werd wat meer verwacht, maar Daymians te snelle spel kostte hem de nodige punten. Als hij wat meer bedenktijd neemt, moet Daymian in de NK finale goed meekunnen.

Jeugddamdag
080505supercup2008.gifOp zaterdag 5 april werd de derde en laatste jeugddamdag van District Zuid van de Gelderse Dambond in Culemborg gespeeld. Damvereniging VBI was met elf jeugdige dammers goed vertegenwoordigd. In groep 1 werd Lisa Aleven na barrage derde. In groep 2 werd Luka Wissink derde en in groep 3 werd Daymian van Sommeren eerste. Groep 5 werd gewonnen door Tessa Aleven. Niek Knuiman werd derde in groep 6
Het overall kampioenschap, de Supercup van de drie jeugddamdagen, werd voor de tweede maal gewonnen door Nick Hoksbergen uit Heteren met 45 punten. Tweede met ook 45 punten werd Win Kit Hau uit Arnhem en Lisa Aleven werd derde met 42 punten. Zes bekers met elf deelnemers is een goed resultaat.