Vierde team weer naar winst

door Remco Vredenberg

De tweede ronde van het achttal resulteerde wederom in een mooi resultaat. In tegenstelling tot ronde 1 werd er nu wel een routebeschrijving gemaakt, maar dit was natuurlijk weer overbodig, omdat Geert de weg weer op z’n duimpje wist te vinden. Ik realiseer me nu waarom Geert op het moment single is: hij heeft geen kaartlezer nodig. De wedstrijd verliep goed. Ik was erg druk met m’n eigen partij, dus ik heb niet gezien wat er allemaal op de andere borden is gebeurd.

Als eerste was Bart klaar. In een betere stand keek hij niet naar een combinatie, en verloor. Daarna kwam Geert B met een overwinning, 2-2. Gradje speelde een goede degelijke partij en behaalde remise.

Coen speelde in een betere stand remise tegen de zetjesspeler A. van Wel. Bart Peters behaalde datzelfde resultaat. Een mooie gelijkwaardige slotstand betekende een punt voor Bart. Een belangrijk punt zou achteraf blijken. Ik won door een goedlopende aanvalsstelling. Na een zet of 50 kon mijn tegenstander vereenvoudigen. Hij dit op een verkeerde manier waardoor het wel gelijk bleef en we allebei op dam kwamen, maar ik kon op schijvenjacht en een tweede dam halen. Gelukkig was dit genoeg voor de winst. We stonden op dit moment voor.

Theo speelde remise in een partij waarvan ik weinig heb gevolgd, maar waarvan het resultaat i.i.g. goed was voor het teambelang. Als laatste bezig was Ralf, in een partij waarin remise genoeg was. De voormalig Huissen 2 speler stond de hele partij eigelijk al gewonnen. Hij had namelijk een dam die wel voor erg veel dreiging zorgde. Wel had zijn tegenstander compensatie, omdat de dam wat duur was. Door een wat mindere variant te kiezen kon zijn tegenstander dreigen om naar dam te gaan. Ralf overzag dit gevaar en bood remise aan, wat genomen werd.

DV Heijting Huissen had alweer gewonnen, wederom met 9-7.