Welpenteam Damvereniging VBI fraai derde van Nederland

071201welpen1tegen2.gifDamvereniging VBI had twee teams in de NK-finale voor welpenteams. Die finale werd gespeeld op 1 december in Hoogblokland en bestond uit achttien teams. De twee teams moesten in de eerste ronde meteen tegen elkaar. Het tweede team wist verrassend gelijk wist te spelen. Daarna verloren Tessa Aleven, Pier Tabak, Luka en Todor Wissink en Mick Buurman drie wedstrijden, speelden er drie remise en wonnen er drie. Met negen punten werden zij zevende van Nederland.
Het eerste team deed het uitstekend. Na de eerste wedstrijd gelijk gespeeld te hebben, won het er drie en moest toen tegen de gedoodverfde favoriet uit Wageningen. Helaas ging deze wedstrijd met 2-6 verloren, waardoor het team, bestaande uit Lisa Aleven, Sil Spieard, Daymian van Sommeren en Rikke Ponger, aangeslagen was. De belangrijke wedstrijden tegen IJmuiden en Arnhem werden gelijk gespeeld.

071201welpenteamderde.gifDe laatste wedstrijd werd weer duidelijk met 7-1 gewonnen van IJsselstein.
Met 13 punten werden zij fantastisch derde van Nederland. Jeugdleider Jo Weijman was zeer tevreden met alle resultaten en bedankte zijn mede trainers en begeleiders met de geweldige resultaten.

Van het aspirantenteam werd dit jaar veel verwacht na de vierde plaats van vorig jaar en het winnen van de halve finale. Helaas was de vorm niet bij alle spelers, Willem Hoek, Bas van Engelen, Dirk Joosten en Wout Aleven, aanwezig. Er werden twee wedstrijden gewonnen en drie gingen er verloren. Met dit resultaat eindigden zij opnieuw op de vierde plaats van Nederland.