Derde team fier aan kop

In de tiende ronde versloeg het derde team medekoploper TDV 2 met 12–8.

Notaties Notaties
Animaties Animaties

Damvereniging VBI 3 fier alleen op kop

In de voorlaatste ronde van de KNDB-competitie moest het derde team thuis aantreden tegen de medekoploper, de reserves van TDV uit Tilburg. Voor deze belangrijke wedstrijd werden twee geroutineerde spelers in stelling gebracht: Henny van Aalten en Leen de Rooij .

080209damverenigingvbi3.gif De laatste speelde tegen de meervoudig oud-kampioen van België een gewaagde partij met een rustige afloop. Pepijn van den Brink had het niet moeilijk in zijn partij. Hij kwam in het middenspel een schijf voor en maakte het netjes af. Dat Jan Bouwmeister een gewonnen stelling niet verzilverde en moest berusten in remise, was een tegenslag.
Remco Vredenberg speelde een goede partij, maar kreeg iets te weinig voor zijn inzet. Een overwinning bleek er niet in te zitten. Ton Berends had pech dat zijn stelling tegen de  topscoorder Tilburg net niet doorsloeg naar winst. Lotte Aleven speelde strak, maar kwam in de eindfase net iets te kort tegen routenier Toepoel en kreeg een nul op haar conto.
Jan Linssen, altijd de rust zelf, ging er eens goed voorzitten en duwde zijn tegenstander fraai van het bord. Joppe Lemmen had het niet gemakkelijk, maar hij herpakte zich in de loop van de partij met een punt als resultaat. Geert Boogaars zette zijn centrumaanval te weinig door en moest berusten in een  puntendeling. Henny van Aalten maakte de verwachting waar door in zijn partij een zeer moeilijke variant goed in te schatten met winst als resultaat.
Door deze overwinning is een gelijkspel in de moeilijke uitwedstrijd tegen ‘s-Gravenpolder voldoende om de kampioensvlag uit de kast te halen.