Tweede team nog steeds in de race

In de tiende ronde versloeg het tweede team Heijmans Excelsior met 14-6.

Notaties Notaties
Animaties Animaties

Damvereniging VBI 2 na winst zeker van nacompetitie

Damvereniging VBI 2 boekte een mooie overwinning tegen het op één na laagstgeklasseerde Heijmans Excelsior 2 uit Den Bosch. Doordat concurrent DEZ/NGKZ uit Hattem verloor, zijn de Huissenaren nu zeker van de nacompetitie.

De Huissenaren bezetten de gedeelde eerste plaats, maar hebben een lager bordpuntensaldo dan medekoploper Dordrecht. In de laatste competitiewedstrijd kan VBI 2 in theorie kampioen worden, maar dan moet er gewonnen worden van WSDV uit Wageningen en tevens moet Dordrecht dan een punt laten liggen tegen EAD dat een bescheiden achtste plaats op de ranglijst inneemt.

080209damverenigingvbi2.gif De wedstrijd tegen Heijmans Excelsior 2 begon al meteen goed door winstpartijen van Arno Arends en jeugdspeler Dirk Joosten. Henk Kemperman, Coen Donders en Theo Willemsen voegden remises aan de stand toe. De tweede jeugdspeler, Willem Hoek, trad aan tegen de ruim 250 punten hoger geklasseerde Ron Entken. Die bleek een maatje te groot en Willem moest de beide punten inleveren.
Kopman Geert Berends kwam onverwacht in zwaar weer, maar kon op tijd de remisehaven bereiken. Rob Schrooten, Jo Weijman en jeugdspeler Bas van Engelen maakten vervolgens de klus af door de volle winst binnen te halen. Met vijf overwinningen, één verliespartij en vier remises werd de eindstand van de wedstrijd bepaald op 14-6.